Tarihçe

Akyazı Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu’nun 06/02/1995 tarihli toplantısında 2547 Sayılı Kanununun 7/d-2 maddesi uyarınca ve Yükseköğretim Genel Kurulunun 276/2341 sayı ve 08.02.1995 tarihli yazısı ile Sakarya Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuş olup, aynı yıl 5 derslik, 4 program ve 120 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamıştır. Daha sonra Akyazı Lisesi’nin alt katının tahsisi ile 13 derslik, 7 program ve 450 öğrenci ile öğretime devam etmiştir. Depremde eğitim binamız hasar gördüğü için Akyazı Kaymakamlığı, Akyazı/Vakıf Köyü’nde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 10 derslikli ilköğretim okulunun Yüksekokulumuza tahsisi ile 1999-2000 eğitim-öğretim yılında eğitime devam sağlanmıştır. 2002 yılında okulumuz Akyazı Kaymakamlığı ve Üniversite işbirliği inşa edilen şu anki kendi binasına kavuşmuştur. Akyazı Meslek Yüksekokulu’nun fiziki imkânları her geçen gün daha iyi bir duruma ulaşmaktadır. Öğrencilerimizin teorik eğitimlerinin yanında, meslek yüksekokullarının amacına uygun olarak; pratik beceri ve bilgi kazanmaları amacıyla, yüksekokulumuzda Mobilya ve Dekorasyon, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Makine Programları için iki atölye kurulmuştur. Bununla birlikte; 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında 3+1 Eğitim Modeli uygulanmaya başlamış olup; öğrencilerimiz üç eğitim dönemi Okulumuzda eğitimlerini sürdürüp, dördüncü dönemlerinde işletmelerde uygulama eğitimi almaktadırlar.

Yüksekokulumuz 18/05/2018 tarihinde yayımlanan 7141 Sayılı Kanun kapsamında kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesine alınmıştır.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü’nün Akyazı Meslek Yüksekokulu’nun, Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na dönüştürülmesi için yaptığı teklif, Yükseköğretim Kurulu’nun 16/01/2020 tarihli Genel Kurul toplantısında 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kabul edilmiş olup, Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu resmen kurulmuştur.

Yüksekokulumuz 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılından itibaren; Fizyoterapi (40 öğrenci), İlk ve Acil Yardım (40 öğrenci), Tıbbi Laboratuvar Teknikleri (40 öğrenci), Sağlık Kurumları İşletmeciliği (50 öğrenci) ve Sağlık Turizmi İşletmeciliği (50 öğrenci) programlarında toplam 220 öğrenci ile eğitim-öğretim hizmeti vermeye başlamıştır.