Ana içeriğe atla

Tarihçe

Akyazı Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulu’nun 06.02. 1995 tarihli toplantısında 2547 Sayılı Kanun’unun7/d-2 maddesi uyarınca ve Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 276/2341 sayı ve 08.02.1995 tarihli yazısı ile Sakarya Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuş olup, aynı yıl beş derslik, 4 Program ve 120 öğrenci eğitim ve öğretime başlamıştır. Daha sonra Akyazı Lisesi’nin alt katının tahsisi ile 13 derslik, 7 Program ve 450 öğrenci ile öğretime devam etmiştir. Depremde eğitim binamız büyük hasar gördüğünden Akyazı Kaymakamlığı, Akyazı Vakıf Köyü’nde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 10 derslikli ilköğretim okulunun yüksekokulumuza tahsisi ile 1999-2000 eğitim-öğretim yılında eğitime devam sağlanmıştır. 2002 yılında okulumuz Akyazı Kaymakamlığı ve Üniversite işbirliği inşa edilen şu andaki kendi binasinda kavuşmuştur. Yüksekokulumuzda görev yapan 15 akademik ve 9 idari personel, toplam 950 öğrencimize eğitim ve öğretim hizmeti vermektedir.Akyazı Meslek Yüksekokulu’nun fiziki imkanları her geçen gün daha iyi bir duruma ulaşmaktadır. Öğrencilerimizin teorik eğitimlerinin yanında, meslek yüksekokullarının amacına uygun olarak; pratik beceri ve bilgi kazanmaları amacıyla, yüksekokulumuzda Mobilya ve Dekorasyon, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Makine Programları için iki atelye kurulmuştur.
Okulumuz 18.05.2018 tarihinde yayımlanan 7141 Sayılı Kanun kapsamında kurulan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesine alınmıştır.