Ana içeriğe atla
Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden SUBÜ Tıbbi Laboratuvar Teknikleri?

1. Deneyimli Akademisyenler

Bölümümüzün sahip olduğu dinamik akademik kadro sayesinde uluslararası standartlarda fiziksel ve teknolojik altyapıya sahip laboratuvarlarımızı kullanarak, öğrencilerimizi tıbbi laboratuvar teknikleri alanında, bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaçlarına katkı sağlayacakları sağlık sektörü için nitelikli iş gücü olarak yetiştiriyoruz. Mezun öğrencilerimiz, kamu, vakıf ve özel kurumların tıbbi laboratuvarlarında çalışabilen, laboratuvarlarda kullanılan yöntem ve cihazların işleyişi, tahlillerin yapılması konularında bilgi ve tecrübe yönünden yeterli ve nitelikli meslek elemanları olacaktır. Sürekli gelişen sağlık teknolojilerine uyum sağlayabilecek ve etik değerlere sahip profesyonellerin yetiştirilmesi için sahip olduğumuz ders programımız bu hedefi gerçekleştirmemizin güvencesidir.

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı öğretim elemanlarının sahip olduğu bilgi birikimleri sayesinde bölüm öğrencileri, laboratuvar çalışmalarında kullandığı ekipmanları tanıması, kontrolleri ve laboratuvar ortamında gerekli fiziki şartları oluşturulmasını öğrenirler. Öğrenciler laboratuvar çalışmaları sayesinde geleneksel ve modern teknikleri uygulayarak hastalıkların teşhis ve tedavisinde için gerekli görülen analizleri yapabilen mesleki açıdan yetkin ve uygulama becerisi yüksek nitelikli sağlık personeli olarak yetişirler. Bu kapsamda özellikle +1 Eğitim Modelimizle öğrencilerimiz tam zamanlı olarak kamu ve özel sektör işletmelerinde tecrübe kazanmaktadır.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

Üniversitemizin şehri Sakarya; ulaşımı, doğası ve ekonomik yapısı ile Türkiye’nin en yaşanabilir şehirleri arasındadır. Okulumuzun bulunduğu Akyazı ilçesinin sahip olduğu kaynakların avantajları ile birlikte okulumuzda eğitim-öğretim süreci yürütülmektedir. Programımızda okuyan öğrencilerimizle birlikte sosyal, kültürel ve ekonomik yönlerden topluma değer katan çalışmalar gerçekleştirmek, tüm paydaşları ile birlikte bütün süreç ve faaliyetlerinin topluma faydalı olmasına özen göstermek ve paydaşlarını sosyal sorumluluk faaliyetlerine özendirmek okulumuzun sosyal ve kültürel politikasıdır.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programından mezun olan öğrenciler; hastanelerde, aile sağlığı merkezlerinde, özel klinikler ve tahlil laboratuvarlarında, diğer sağlık kuruluşlarının araştırma merkezlerinde, halk sağlığı enstitülerinde, gıda sanayii işletmelerinde, tıp alanında araştırma ve geliştirme çalışmaları yapan kurum ve kuruluşlar ile araştırma merkezlerinde çalışabilirler. Çalıştıkları laboratuvarlarda ve bilim dallarında laboratuvar ekipman, makine, araç ve gereçlerini kullanarak tıbbi materyallerin biyokimyasal, mikrobiyolojik, patolojik ve hematolojik analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip olurlar. Tıbbi Laboratuvar Teknikerleri çalıştıkları sağlık kuruluşunda uzman kişilere yardım ederek farklı alanlarda kendilerini yetiştirebilirler.


Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

Çift Anadal programının (ÇAP) amacı, kendi bölümlerinde önlisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin, aynı zamanda ikinci bir anadalda önlisans diploması almak üzere öğrenim görmelerini sağlamaktır. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programını başarıyla yürüten öğrenciler, aynı zamanda ikinci bir anadalda önlisans diploması almak üzere öğrenim görebilmektedirler. ÇAP programına başvurmak isteyen öğrencinin gerekli şartları sağlaması gerekmektedir.

(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programını tamamlayarak mezun olan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı olmaları durumunda, mezun oldukları programlarına uygun bir Lisans bölümüne kayıt hakkı kazanırlar. Dikey Geçiş yapılabilecek Lisans bölümler şunlardır; Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Biyoloji, Biyomühendislik, Biyoteknoloji, Genetik ve Biyomühendislik, Hemşirelik, Moleküler Biyoloji ve Genetik ve Sağlık Yönetimi


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım