Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Selçuk GÜRKAN ve Öğr. Gör. Cansu KESKİN, Erasmus+ KA171 projesi kapsamında Güney Afrika'daki University of Cape Town ile yürütülen iş birliğini başarıyla tamamladı.  Bu proje ile akademisyenlerimiz;  üniversitemizin tanınırlığının artmasını, iki üniversite arasında karşılıklı iş birliğinin oluşmasını ve karşılıklı öğrenci hareketliliğini desteklemeyi hedeflemişlerdir. Bu kapsamda akademisyenlerimiz; University of Cape Town’da alanlarına özgü seminerler, dersler ve atölye çalışmaları gerçekleştirmişlerdir. Ayrıca akademisyenlerimiz tarafından University of Cape Town kampüs yerleşkesi, Üniversite Hastanesi Groote Schuur Hospital, Halk Sağlığı merkezi Vanguard Community Health Centre, Yaşlı Bakım Merkezleri FG Lowe Village ve Formerly Rehoboth Age Exchange ziyaret edilmiş ve üniversitemize katkı sağlayacak bilgilendirmeler edinilmeye çalışılmıştır.

Erasmus+ KA 171 projesi ile Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Selçuk GÜRKAN ve Öğr. Gör. Cansu Keskin University of Cape Town’da ülkemiz ve üniversitemiz hakkında yöneltilen soruları yanıtlayarak, Türkiye eğitim sistemi, kültürel yapısı ve akademik başarıları hakkında öğrencilere ve akademisyenlere çeşitli bilgiler vermişlerdir. Bu dinamik ortam, iki kurum arasındaki bilgi alışverişini güçlendirip yeni iş birliklerinin temellerini atmıştır. Konu hakkında akademisyenlerimiz, edindikleri deneyimlerin hem kendi akademik kariyerleri hem bağlı olduğu bölümleri hem de üniversitemiz için son derece faydalı olduğunu belirtmişlerdir. Cape Town Üniversitesi Fizyoterapi Bölüm Başkanı Dr. Shamila Manie ise projenin başarısına vurgu yaparak şunları dile getirmiştir: “Bu proje sayesinde iki üniversite arasındaki ilişkiler daha da güçlendi ve öğrencilerimize farklı kültürler ve eğitim sistemleri hakkında yeni bir bakış açısı sunuldu. Önümüzdeki dönemlerde bu tür projeleri artırarak iş birliğimizi daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz. KA171 projesiyle her iki üniversite de önemli kazanımlar sağladı. Karşılıklı öğrenci ve akademisyen hareketliliği ile çok yönlü bir iş birliğinin kapıları aralanmış oldu.”

Dr. Shamila Manie’nin dediği gibi; bu proje, her iki kurum için de uzun vadeli iş birliklerinin kapısını aralamakta, öğrenciler ve akademisyenler için ise yeni fırsatlar sunmaktadır.