Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı “Geleceğe Nefes” projesi ile 81 ilde 11 Kasım 2019’da saat 11:11’de başladı.

Akyazı KYK Yurt Müdürlüğünün ev sahipliğin de gerçekleşen etkinliğe birçok kurum katıldı. Bunlar; Akyazı Meslek Yüksekokulu, Akyazı İlçe Spor Müdürlüğü, Alaağaç ortaokulu ve Atatürk ortaokullarıdır. Akyazı KYK fidanlama alanı olarak belirlenen bu bölge umuyoruz ki gelecekte birçok fidana ev sahipliği yapacaktır.

Fidan dikimine Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Belediye Başkan Vekili Mustafa Birincioğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Mesut Ekrem, MHP İlçe Başkanı Ali Dertli, Akyazı Orman İşletme Müdürü Erkan Kılıç, Akyazı İlçe Tarım Müdürü Veysel Meydan, Akyazı KYK Yurt Müdürü Arif Kamil Bostan, Alaağaç Muhtarı Zafer Karacan,  Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Meslek Yüksek Okulu’nda görevli akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Akyazı Dokurcun Orman İşletme Şefi Mustafa İskender fidanın nasıl dikileceğini anlattı. Kampanya kapsamında saat 11.11 de toplam 1001 fidan dikildi. Program sonunda Akyazı KYK Yurt Müdürlüğü tarafından öğrencilere yemek ikram edildi. Tüm yurtta Hedef 11 milyon fidan dikimi olmasına rağmen yaklaşık 14 milyona ulaşıldı.

Etkinlik sonrası dikim alanında mıntıka temizliği yapıldı ve her yer temiz bırakıldı. Akyazı belediyesine yumuşak toprak ve araç desteğinden dolayı ayrıca teşekkür ederiz.