Akyazı MYO' da Olumlu Düşünme ve Stresle Başa Çıkma Semineri
Akyazı Meslek Yüksekokulu' nda gerçekleştirilen seminere Akyazı MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aydın ŞENOL, Akyazı KYK Yurt Müdürü Arif Kamil BOSTAN, İşletme Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ersin KALKAN ve İşletme Bölümü öğrencileri katıldı. Seminerde Uzman Psikolog Neşe ÜNAL "Olumlu Düşünme ve Stresle Başa Çıkma Yolları" adı altında öğrencilere sunum yaptı. ÜNAL, öğrencilere Stresli Olunca Ne Yaparsınız? sorusunu yöneltti. Cevaplar üzerinden stres ipuçlarını, deprem üzerinden örnekleri ve tehlike anında vücuttaki reaksiyonları anlattı. Beraberinde olumlu ve olumsuz düşünceyle ilgili egzersiz yapıldı. Seminerin sonlarına doğru ÜNAL, düşünce hataları ve uzun süreli stresin doğurduğu sonuçlarla ilgili bilgiler verdi. Son olarak da öğrencilerle birlikte nefes, gevşeme ve odak egzersizleri yapılarak etkinliğe son verilmiş oldu.