Akyazı Meslek Yüksekokulu, düzenlediği seminer ile geleceğin muhasebecileri olan öğrencilerini Sakarya'da mesleğin önde gelen şahsiyetlerinden olan Yeminli Mali Müşavir Mustafa Ak ile bir araya getirdi.

Muhasebe ve Vergi Bölümü'nün düzenlediği "Muhasebeci Olmak" adlı seminerin açış konuşmasını yapan Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Demir, muhasebe mesleğinde bilgi kadar tecrübenin de çok önemli bir yer tuttuğunu, bunun için öğrencilerin tecrübeyi temsil eden meslek büyükleriyle bir araya gelmesinin çok faydalı ve çok gerekli olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan
YMM Mustafa Ak, kendi hayatından örnekler vererek muhasebe mesleğinin geçmişten bugüne gelişimini gözler önüne serdi. Mesleğin artık bugün, fiziksel efordan daha çok zihinsel ve entellektüel performans gerektirdiğini, bunun için de öğrencilerin daha çok okumasının ve kendilerini geliştirmesinin gereğini vurguladı. Muhasebe mesleğinin 1989 yılından bu yana diğer birçok mesleği kıskandıran mevzuata sahip olmasının mesleğin standardını yükselttiğini, mesleği yapacak kişilerin bilgili ve donanımlı olmasını zorunlu kıldığını ifade eden Ak, muhasebenin gelecekte daha da önem kazanacağını, bu yüzden öğrencilerin bütün bunlara hazır olması gerektiğini söyledi. Son olarak, meslekte orta ve yüksek yaşta meslek mensuplarının sayıca büyük bir yer tuttuğunu, bir süre sonra bu yaşlı neslin emekli olacağını, dolayısıyla bugünün gençleri için bir fırsat oluşturacağını söyleyerek, gençleri bunun için hazır olmaya davet etti.
Daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplayan Ak, öğrencilere yaptığı tavsiyelerin ardından sözlerini tamamladı.

Seminerin sonunda Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. üyesi Hasan Demir, katılımı ve öğrencilere yaptığı değerli sunumu sebebiyle YMM Mustafa Ak'a teşekkür ederek, teşekkür belgesi takdim etti. Çektirilen  toplu fotoğraf ile program sona erdi.