Skip to main content
Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden SUBÜ Fizyoterapi ?

1. Deneyimli Akademisyenler

Modern altyapı çağdaş eğitim-öğretim ve araştırma ortamı, evrensel düzeyde bilgi üreten, kendini bilimsel olarak sürekli yenileyen ve araştıran, aktif ve dinamik bir akademik kadromuz bulunmaktadır. Programımızda görev yapan akademisyenler, alanlarında uzman, eğitim ve araştırmada öncü, deneyimli, yenilikçi, öğrenciyi merkeze alan ve öğrencilerle iletişimi güçlü kişilerdir. Öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerini desteklemek için çaba harcarlar. Fizyoterapi programımızda hali hazırda 4 Öğretim Görevlisi görev yapmaktadır. Dinamik akademik kadromuz çok yönlü hazırlanmış programlar çerçevesinde, öğrencilerle iyi bir iletişim kurarak eğitim için interaktif yöntemleri kullanmaktadır. Bu sayede öğrencilerin fonksiyonel uyum kazanmaları, yüksek bir motivasyona ve bireysel çalışma disiplinine sahip, inisiyatif alabilen ve liderlik yapabilen, yenilikçi, insani değerlere ve sorumluluk bilincine sahip, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, öğrenmeye açık başarılı fertler olarak toplumla bütünleşmeleri ve araştırmacı bir ruhla yetişmeleri sağlanmaktadır.

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

Üniversitemiz, “Sahaya inmeden olmaz” düsturu ile hareket ederek ortaya koyduğu +1 Eğitim Modeli ile öğrencilerini sektörle birlikte geleceğe hazırlamaktadır. Öğrencilerimiz yaz stajlarını ve İşletmede mesleki eğitimlerini bir dönem ve tam zamanlı olarak kendi alanlarıyla ilgili kurum/kuruluşlarda sürdürmektedir. Bu eğitim modeliyle; öğrenciler, kariyer planlaması yapabilmekte, devlet desteğiyle maaş alabilmekte, daha mezun olmadan tecrübeli, mesleki açıdan yetkin, uygulama becerisi yüksek ve iş dünyasına hazır olabilmektedirler.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

Öğrencilerimizin okurken çalışma hayatlarına hazırlandıkları, uygulamalı eğitim, girişimcilik ile sosyal gelişim sürecinin tamamlayan bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayan etkinliklerde dahil olabilirler. Üniversitemiz bünyesindeki kulüp etkinliklerine katılım sağlayarak somut ve soyut kültürel mirasa sahip çıkan, sosyal, kültürel, ulusal ve uluslararası ölçüde ilgili konularda sosyal bilinçlerinin arttırılması amaçlanmıştır. Bu bağlamda öğrencilerimizin sosyalleşmesine katkıda bulunacak etkinlikler ve geziler programımız tarafından düzenlenmektedir. Okulumuzda öğrencilerimiz için kantin, öğrenci yemekhanesi ve açık spor tesisi gibi sosyal alanlar bulunmaktadır.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları

Fizyoterapi teknikeri; fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı veya fizyoterapist gözetiminde hastaların tedavisi için planlanan fiziksel modaliteler ve elektroterapi yöntemlerini uygulayarak hastaların tedavisine güvenli ve etkili bir şekilde katkı sağlar. Büyük oranda artan trafik ve diğer iş kazaları sonrasında, fonksiyon bozukluklarının kalıcı hale gelmesinin önlenmesi, kişinin bağımsızlığının kazandırılması konusunda fizyoterapi teknikerlerine büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Özel gereksinimli bireyleri topluma kazandırmanın onları üretken işlerde çalıştırmanın bilincine varıldıkça bu alanda çalışanların önemi giderek artmakta ve daha fazla fizyoterapi teknikerine gereksinim duyulmaktadır. Fizyoterapi teknikerleri, fizik tedavi ve rehabilitasyon klinikleri, üniversite ve devlet hastaneleri, özel hastaneler, sağlıklı yaşam merkezleri, özel dal merkezleri, tıp merkezleri, spor kulüpleri, huzur evleri, sağlık turizmine yönelik Wellness/Spa/Termal Tesisler gibi kuruluşlarda çalışabilirler. Fizyoterapi teknikerleri multidisipliner bir ekibin üyesi olarak diğer sağlık uzmanlarıyla iş birliği yaparlar.


Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

Fizyoterapi programını başarıyla yürüten öğrenciler, aynı zamanda ikinci bir anadalda önlisans diploması almak üzere öğrenim görebilmektedirler. Fizyoterapi programında okuyan öğrencilerimize istenen şartları sağlamaları durumunda İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Eczane Hizmetleri programlarından birinde ÇAP yapabilmelerine fırsat verilmektedir.

(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

Fizyoterapi programını tamamlayarak mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı olmaları durumunda, mezun oldukları programlarına uygun bir Lisans bölümüne kayıt hakkı kazanırlar. Fizyoterapi öğrencileri DGS sınavına girerek Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Ergoterapi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi bölümlerine Dikey Geçiş yapılabilirler. Ayrıca, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, İktisat, ve Sağlık Yönetimi gibi Açık Öğretim Fakültesi Lisans bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım